Charmoula
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 85.8 mg
- Vláknina 2042.2 mg
- Vitamín A 2042.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme petrželku, koriandr, rozmačkaný česnek, pepř,citronovou šťávu, kmín, papriku a olej a rozmixujeme na hladkou kaši.
-
2
Použijeme na marinování masa, vhodné zejména k jehněčímu. Marinujeme den předem.