Consommé z čerstvých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 600 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Bazalka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 53 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 450.8 mg
  • Vláknina 7319.5 mg
  • Vitamín A 7319.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.

  • 2

    K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu