Krémová polévka z pečených kaštanů

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 200 g Kaštany jedlé pečené
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Sherry brandy
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 plátek Zázvor celý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 28.8 mg
  • Draslík 220.6 mg
  • Vláknina 6949.8 mg
  • Vitamín A 6949.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujeme, aby cibule zůstala světlá. Přidáme nakrájený řapíkatý celer, oloupaný čerstvý zázvor a pečené oloupané kaštany. Vše ještě orestujeme, zalijeme kuřecím vývarem a přilijeme i trochu brandy. Povaříme 30 až 35 minut.

  • 2

    Vše potom rozmixujeme a po rozmixování ještě propasírujeme přes jemný cedník.

  • 3

    Nakonec polévku osolíme, opepříme a zjemníme šlehačkou. Pokud je příliš hustá, přilijeme ještě trochu vývaru. Polévku ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a můžeme doplnit několika plátky kaštanů.

Komentáře k receptu