Zapékanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Maso mleté - mix
  • 100 g Omáčka boloňská
  • 200 g Lečo sterilované
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Bageta
  • 1 ks Pórek
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Kapie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1151 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1754 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 157 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 595 mg
  • Vláknina 15150 mg
  • Vitamín A 15150 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.

  • 3

    Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.

  • 4

    Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu