Lívanečky z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Červená řepa
  • 10 g Droždí
  • 100 g Sýr balkánský
  • 110 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 400 ml Mléko - podmáslí
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 113.4 mg
  • Draslík 220.4 mg
  • Vláknina 3762.5 mg
  • Vitamín A 3762.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 188.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu uvaříme ve vodě ve slupce, poté oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    Podmáslí lehce zahřejeme a v míse promícháme s rozdrobeným droždím, cukrem a lžící mouky. Na teple necháme kynout. Když se začnou tvořit bublinky, přidáme vejce, nastrouhanou řepu, sůl a po částech mouku. Vymícháme hladké těsto jako na lívance. Necháme ještě asi 10 minut kynout.

  • 3

    V mezičase na pěnu nastrouháme oloupaný a opláchnutý křen najemno. V misce promícháme tvaroh s kysanou smetanou a rozdrobeným balkánským sýrem. Směs rozmixujeme dohladka a vmícháme křen. V chladničce necháme pod fólií vychladit.

  • 4

    Lívanečník vytíráme olejem a postupně smažíme lívanečky z obou stran dozlatova.

  • 5

    Lívanečky podáváme s křenovou pěnou.

Komentáře k receptu