Česnekový dip s bylinkami pro alergiky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Řecký jogurt
  • 225 g Žervé
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Bazalka
  • 50 g Kerblík
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 806 mg
  • Vláknina 6518 mg
  • Vitamín A 6518 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience (jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej) vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Pak přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.

Komentáře k receptu