Salát z chřestu a lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mango
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 600 g Losos - filety
  • 200 g Salát kadeřavý
  • 220 g Chřest zelený
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 856.8 mg
  • Vláknina 4847.8 mg
  • Vitamín A 4847.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 2

    Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat.

  • 3

    Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu.

Komentáře k receptu