Salát z chřestu a lososa
Suroviny
- 400 g Mango
- 30 g Celer řapíkatý
- 600 g Losos - filety
- 200 g Salát kadeřavý
- 220 g Chřest zelený
- 100 ml Zakysaná smetana
- 6 ml Olej rostlinný
- 20 ml Ouzo - Metaxa Brandy
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 12 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 856.8 mg
- Vláknina 4847.8 mg
- Vitamín A 4847.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salát opláchneme a necháme okapat, pažitku nasekáme najemno. Chřest oloupeme, nakrájíme na kousky, ve vroucí osolené vodě vaříme zhruba 5 minut, poté přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Z filetů lososa odstraníme kůži a rybu nakrájíme na kousky. Mango vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Jeden řapík celeru opláchneme, oloupeme a nakrájíme najemno.
-
2
Lososa osmažíme na oleji dozlatova. Poté necháme rybu okapat.
-
3
Mango se smetanou, hořčicí, pažitkou, pepřem, solí a ouzem rozmixujeme dohladka. Opatrně smícháme okapanou rybu, celer, chřest a přelijeme zálivkou. Vše vložíme do mísy, kterou jsme vyložili listy salátu.