Závitky z candáta balené v mangoldu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Candát obecný
  • 200 g Mangold
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Vývar rybí
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 147.7 mg
  • Draslík 303.2 mg
  • Vláknina 2881.7 mg
  • Vitamín A 2881.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Vložíme dovnitř mangoldové listy a povaříme asi tři minuty. Ochladíme studenou vodou. Listy vyjmeme z vody a rozprostřeme na utěrku.

  • 2

    Candáta rozkrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme vejce a vlijeme smetanu. Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi noky, které pokládáme na mangoldové listy. Zavineme je. Naskládáme hotové závitky na pařák. Rybí vývar vlijeme do hrnce a umístíme do něj pařák se závitky. Přiklopíme poklicí a vaříme 8 minut na páře. Pak vyjmeme, naskládáme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu