Závitky z candáta balené v mangoldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 147.7 mg
- Draslík 303.2 mg
- Vláknina 2881.7 mg
- Vitamín A 2881.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Vložíme dovnitř mangoldové listy a povaříme asi tři minuty. Ochladíme studenou vodou. Listy vyjmeme z vody a rozprostřeme na utěrku.
-
2
Candáta rozkrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme vejce a vlijeme smetanu. Rozmixujeme na kaši, osolíme a opepříme.
-
3
Pomocí dvou lžic tvoříme ze směsi noky, které pokládáme na mangoldové listy. Zavineme je. Naskládáme hotové závitky na pařák. Rybí vývar vlijeme do hrnce a umístíme do něj pařák se závitky. Přiklopíme poklicí a vaříme 8 minut na páře. Pak vyjmeme, naskládáme na talíře a podáváme.