Zapékaný ananas se zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1114 kcal
- Sacharidy 157 g
- Tuky 56 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 157 g
- Cholesterol 115 mg
- Draslík 1010.9 mg
- Vláknina 20975 mg
- Vitamín A 20975 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas omyjeme a okrájíme, rozporcujeme na čtvrtky. Vyřízneme z něho tvrdou vnitřní část. Na pánev dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ke karamelu přidáme máslo a šťávu vymačkanou z pomerančů. Promícháme. Nakrájený ananas zalijeme vzniklou směsí. Rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj semínka a vložíme k zalitému ananasu, dál k němu přidáme ještě celou skořici a hvězdičku badyánu a povaříme. Pak si předehřejeme troubu na 180 °C. Ananas přendáme do zapékací mísy a 30 minut zapékáme. Pak vyjmeme ananas a koření, tedy badyán, skořici a vanilku. Do šťávy, která se nám vypekla, přidáme banán a v mixéru rozmixujeme. Upečený ananas položíme na talíř a zalijeme hotovou omáčkou. Přidáme porci vanilkové zmrzliny. Můžeme ještě nakonec ozdobit vyvařeným vanilkovým luskem.