Zapékaný ananas se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 500 g Pomeranče
  • 500 ml Zmrzlina vanilková
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1114 kcal
  • Sacharidy 157 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 157 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 1010.9 mg
  • Vláknina 20975 mg
  • Vitamín A 20975 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas omyjeme a okrájíme, rozporcujeme na čtvrtky. Vyřízneme z něho tvrdou vnitřní část. Na pánev dáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Ke karamelu přidáme máslo a šťávu vymačkanou z pomerančů. Promícháme. Nakrájený ananas zalijeme vzniklou směsí. Rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj semínka a vložíme k zalitému ananasu, dál k němu přidáme ještě celou skořici a hvězdičku badyánu a povaříme. Pak si předehřejeme troubu na 180 °C. Ananas přendáme do zapékací mísy a 30 minut zapékáme. Pak vyjmeme ananas a koření, tedy badyán, skořici a vanilku. Do šťávy, která se nám vypekla, přidáme banán a v mixéru rozmixujeme. Upečený ananas položíme na talíř a zalijeme hotovou omáčkou. Přidáme porci vanilkové zmrzliny. Můžeme ještě nakonec ozdobit vyvařeným vanilkovým luskem.

Komentáře k receptu