Thajská zeleninová směs s pikantní omáčkou A La Chiang Mai
Suroviny
- 125 g Hrášek
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 125 g Chřest zelený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Brokolice
- 0.5 ks Květák
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 5 ks Thajský lilek
- 8 ks Klasy kukuřičné mražené
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 1 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1605.7 mg
- Vláknina 17696 mg
- Vitamín A 17696 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 213.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, fazolové lusky a chřest očistíme. Do hrnce s vroucí vodou umístíme pařáček, vložíme na něj připravenou zeleninu a v páře cca 4 minuty podusíme. Změklé suroviny přemístíme do mísy, přidáme kukuřičné klasy a cukrový hrášek. Zlehka osolíme, promícháme a odložíme.
-
2
Na omáčku si rozpálíme gril. Z chilli papriček odstraníme semínka, česnek a šalotku oloupeme, rajčata rozkrojíme na poloviny. Vše společně s lilky zabalíme do alobalu a opékáme na grilu cca 10 minut do změknutí. Mezitím jednou nebo dvakrát balíček obrátíme. Poté zeleninu vyklopíme do hmoždíře nebo mixéru, přilijeme sójovou omáčku, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem a zpracujeme do polotekuté směsi.
-
3
Omáčku přelijeme do servírovací mísy a podáváme se směsí zeleniny.