Mrkvová polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 58 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 95.6 mg
- Draslík 13.1 mg
- Vláknina 1271.2 mg
- Vitamín A 1271.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.
-
3
Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.