Mrkvová polévka s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Hrášek mražený
  • 120 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 95.6 mg
  • Draslík 13.1 mg
  • Vláknina 1271.2 mg
  • Vitamín A 1271.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražený hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Mrkev oloupeme, nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Hrášek vložíme do vroucí vody, uvaříme doměkka. Poté ho scedíme, vývar vlijeme do čistého hrnce, hrášek rozmixujeme a vložíme do vývaru.

  • 3

    Na másle podusíme mrkev, když je měkká, vmícháme ji do hráškové polévky, osolíme a necháme přejít varem. Do uvařené polévky zamícháme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek, prohřejeme, ale nevaříme. Před podáváním do polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu