Indické kebaby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 13782.8 mg
  • Vitamín A 13782.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme dohromady zázvor, bobkový list, semínka koriandru, skořici, sůl, mleté chilli a semínka fenyklu. Tuto směs smícháme v míse s garam masalou, kurkumou, olejem a citronovu šťávou.

  • 2

    Maso pokrájíme na plátky a necháme marinovat v míse se směsí cca hodinu. Poté je rozložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut.

  • 3

    Napícháme vždy 3 kusy na grilovací jehlu, ozdobíme citronem a podáváme horké.

Komentáře k receptu