Hovězí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 l Víno červené
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 828 mg
  • Vláknina 2845.3 mg
  • Vitamín A 2845.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v hrnci olej a osmahneme pokrájené maso ze všech stran do hněda, vyjmeme ho. Přidáme rozetřený česnek, pokrájené šalotky, bylinky, celer, mrkev, hřebíček a smažíme 5 minut. Na zeleninu položíme maso, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 120 minut, dokud není maso měkké. Vyndáme z hrnce, pokrájíme na plátky a udržujeme teplé.

  • 2

    Obsah hrnce rozmixujeme, je-li třeba, přilijeme hovězí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek.

  • 3

    Plátky masa podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu