Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1597 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 301.3 mg
- Draslík 1887.8 mg
- Vláknina 860.8 mg
- Vitamín A 860.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do nádoby s vínem a přivedeme k varu. Podusíme 6-8 minut, poté maso z vína vyjmeme.
-
2
Čerstvé kraby vaříme v jiném hrnci ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Když zčervenají, vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté oddělíme od krabího trupu klepeta, maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.
-
3
Česnek oloupeme, prolisujeme a vložíme do mixéru spolu s konzervovanými rajčaty. Přidáme sůl a pepř a rozmixujeme najemno. Do rozmixované hmoty ručně vmícháme majonézu.
-
4
Na špízy napichujeme střídavě oba druhy masa a podáváme s miskou rajčatové majonézy. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.