Základní pěna z husích jater

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Játra husí
  • 60 g Jehněčí maso
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Šalotka
  • 60 g Lanýž
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 60 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 418.8 mg
  • Draslík 256.2 mg
  • Vláknina 705 mg
  • Vitamín A 705 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 111.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.

  • 2

    Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.

  • 3

    Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.

  • 4

    Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.

  • 5

    Používáme zejména ve studené kuchyni.

Komentáře k receptu