Hráškové pyré s locikou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Locika salátová
  • 700 g Hrášek
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 352.5 mg
  • Vláknina 10725 mg
  • Vitamín A 10725 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje.

  • 2

    Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu