Pórkový krém s bramborami a smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 300 g Pórek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1100 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 32 mg
  • Draslík 392.7 mg
  • Vláknina 5889.8 mg
  • Vitamín A 5889.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórky očistíme, omyjeme a odkrojíme zelené části. Povaříme je asi 15 minut. Bílé části pórků nakrájíme na kolečka a podusíme na másle. Až zesklovatí, zalijeme je procezeným vývarem, přidáme oloupané, nadrobno nakrájené brambory, sůl, pepř a masox. Vše uvaříme doměkka.

  • 2

    Polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme se smetanou. Posypeme nakrájenou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu