Allioli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 60 ml Ocet vinný
  • 125 ml Olej olivový extra panenský
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2441 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 266 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 740.4 mg
  • Draslík 148.1 mg
  • Vláknina 840 mg
  • Vitamín A 840 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 13.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s česnekem vložíme do mixéru, přidáme 1 lžíci octa nebo citronové šťávy a za stálého chodu mixéru přiléváme olej.

  • 2

    Vznikne hustá majonéza, přilijeme zbylý ocet, sůl a promícháme.

  • 3

    Majonézu lze skladovat až 5 dní v lednici.

  • 4

    Podáváme k masům, zelenině a bramborám.

Komentáře k receptu