Tortilly bezlepkové
Suroviny
- 55 g Mouka bezlepková
- 55 g Mouka kukuřičná
- 100 g Bazalka
- 100 g Kerblík
- 100 g Petržel - nať
- 400 g Řecký jogurt
- 450 g Žervé
- 215 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 4 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 38.2 mg
- Draslík 821.9 mg
- Vláknina 6779.3 mg
- Vitamín A 6779.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme oba druhy (bezlepkovou a kukuřičnou) mouky (asi 5 lžic bezlepkové mouky necháme na poprašování) a přidáme špetku soli.
-
2
V další misce rozklepneme a rozšleháme vejce, vlijeme ho k mouce. Přidáme vodu a rozmícháme na řídkou kaši.
-
3
Rozložíme ubrousek, poprášíme ho moukou.
-
4
Menší pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme na plotně a snížíme teplotu. Sběračkou nalijeme osminu hmoty na pánev a rozlijeme ji pohybem pánve, aby se hmota dostala na celou plochu. Smažíme, dokud se u placky nezačnou kroutit okraje. Potom ji obrátíme na druhou stranu a osmažíme také. Hotovou z pánve přemístíme na ubrousek a zaprášíme moukou. Překryjeme dalším ubrouskem, opět zaprášíme moukou. Smažíme další tortilly, po každém smažení prohřejeme pánev a promícháme hmotu.
-
5
Hotové necháme vychladnout. Plníme různými náplněmi jako například
-
6
česnekovým dipem s bylinkami pro alergiky [55797]:
-
7
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku, bazalku a kerblík jemně posekáme. Jarní cibulky nakrájíme na drobné kostičky. Všechny ingredience, tedy jogurt, žervé, česnek, cibuli a olej vložíme do kuchyňského robotu nebo mixéru, rozmixujeme. Poté přidáme nadrobno nasekané bylinky, bazalku, kerblík a petrželku, osolíme, opepříme. Necháme 30 minut vychladit.