Snídaňové loupáčky pro alergiky bez mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 20.9 mg
- Vláknina 2309.9 mg
- Vitamín A 2309.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. K promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.
-
2
15 g pokrájeného změklého sádla rozpustíme v kastrolu. Přilijeme sójové mléko, jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi, robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.
-
3
Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého sádla, horní část těsta přehneme dolů přes střed, spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrt kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou sádla. Poté opakujeme do třetice.
-
4
Nakonec těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.
-
5
Následně těsto vybalíme z fólie, rozválíme na vále a opakujeme dvakrát stejný postup vyválení, složení a otočení, ale už žádné sádlo nepřidáváme. Nakonec z těsta vyválíme 5 cm silný čtvercový plát, který rozdělíme na čtyři stejné čtverce. Ty překrojíme na poloviny, aby vznikly trojúhelníky.
-
6
Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem, ten potřeme olejem. Předehřejeme troubu na 220 ºC.
-
7
V misce rozšleháme zbylé vejce s krupicovým cukrem a polovinou množství ušlehaného vejce potřeme trojúhelníky z těsta.
-
8
Trojúhelníky srolujeme, začneme delší stranou. Ohneme do půlměsíčku do tvaru rohlíčků a vložíme na pečicí papír, lehce potřeme olejem a uložíme na teplé místo, kde necháme rohlíčky 45 minut kynout na teplém místě.
-
9
Vykynuté loupáčky potřeme zbytkem vaječné polevy a vložíme do trouby. Necháme 15 minut péct. Podáváme teplé.