Smažené telecí řízky s omáčkou z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 940 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 174.5 mg
- Draslík 489.8 mg
- Vláknina 159 mg
- Vitamín A 159 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paličkou na maso naklepeme omyté a osušené řízky. Osolíme je a opepříme.
-
2
Do mixéru vlijeme smetanu a vložíme gorgonzolu. Rozmixujeme.
-
3
V hlubší pánvi si zahřejeme olej a máslo. Opékáme řízky při střední teplotě z každé strany 2 minuty. Hotové vyndáme z pánve a zabalíme do alobalu.
-
4
Slijeme tuk z pánve a zvýšíme teplotu. Vlijeme na pánev grappu, kterou rozředíme připečeniny a vaříme do zhoustnutí. Přilijeme rozmixovanou gorgonzolu a vaříme, dokud není omáčka krémová.
-
5
Naskládáme na talíře řízky a zalijeme je omáčkou.