Makrelové nočky
Suroviny
- 250 g Makrela - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 4 ks Rajčata Cherry
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 261 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 228.9 mg
- Draslík 287.3 mg
- Vláknina 1384.2 mg
- Vitamín A 1384.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme vykostěné filé z makrely na kaši. Promícháme s lučinou a žloutky. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a na hodinu dáme do lednice.
-
2
Hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
-
3
Marinádu umícháme z octa, soli, pepře, oleje. Salát protáhneme marinádou a připravíme s rajčaty.
-
4
Z rybí pěny vykrajujeme lžičkou nočky. Rozložíme je na talíř a podáváme se salátem.