Makrelové nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Makrela - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Rajčata Cherry
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Sýr Lučina - termizovaný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 261 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 228.9 mg
  • Draslík 287.3 mg
  • Vláknina 1384.2 mg
  • Vitamín A 1384.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme vykostěné filé z makrely na kaši. Promícháme s lučinou a žloutky. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a na hodinu dáme do lednice.

  • 2

    Hlávkový salát omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.

  • 3

    Marinádu umícháme z octa, soli, pepře, oleje. Salát protáhneme marinádou a připravíme s rajčaty.

  • 4

    Z rybí pěny vykrajujeme lžičkou nočky. Rozložíme je na talíř a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu