Fazoláky
Suroviny
- 250 g Brambory
- 750 g Fazole bílé
- 100 ml Olej stolní
- 3 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Klobása Dunajská
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 834 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 31 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 60.3 mg
- Draslík 2964.3 mg
- Vláknina 49091.2 mg
- Vitamín A 49091.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přes noc namočíme fazole a druhý den je v té samé vodě uvaříme. Uvaříme oloupané brambory a přidáme je do hrnce s fazolemi, rozmixujeme do hladka, přidáme nakrájenou klobásu, vejce, mouku a česnek. Osolíme, okořeníme a promícháme.
-
2
Na rozpáleném oleji smažíme placky.
-
3
Vysušíme je ubrouskem a podáváme.