Dortíčky s čokoládovým krémem
Suroviny
- 160 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr moučkový
- 100 g Máslo čerstvé
- 80 g Mandle
- 240 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Čokoláda na vaření
- 50 g Cukr moučkový
- 50 g Čokoláda na vaření
- 50 g Tuk ztužený
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 48 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 131.6 mg
- Draslík 80.1 mg
- Vláknina 5696 mg
- Vitamín A 5696 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
-
2
Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle.
-
3
Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout.
-
4
Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.