Omáčka a tzatziki z černých oliv

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Olivy černé
  • 225 g Jogurt bílý
  • 230 ml Voda pitná
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Chléb Pita
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.3 mg
  • Vláknina 2798.9 mg
  • Vitamín A 2798.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme okurku a připravíme si tzatziki. Okurku pokrájíme nahrubo, posolíme a necháme stát 15 minut. Poté v cedníku propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Smícháme okurku, jogurt a mátu. Osolíme, opepříme a dáme do mísy. Zakryjeme a necháme v lednici 20 minut.

  • 2

    Připravíme si omáčku z černých oliv. Rozetřený česnek a olivy dáme do mixéru a mixujeme 20 vteřin. Přidáme citrónovu šťávu, olivový olej a petrželku a mixujeme.

  • 3

    Chléb pita zabalíme do fólie a dáme do grilu na 3 minuty.

  • 4

    Teplou pitu nakrájíme na kousky a podáváme s tzatziki a omáčkou na namáčení s černými olivami.

Komentáře k receptu