Řezy s čokoládou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Ořechy vlašské
  • 225 g Čokoláda hořká
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 170 g Sýr krémový
  • 300 g Cukr moučkový
  • 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1317 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 322.1 mg
  • Draslík 629.6 mg
  • Vláknina 13954.5 mg
  • Vitamín A 13954.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si pekáček (cca 33x23 cm), vyložíme ho pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu si předehřejeme na 180°C. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse ušleháme vejce, cukr, mouku s práškem do pečiva a sůl do pěny. Do rozpuštěné čokolády přidáme vanilkový cukr a nasekané ořechy. Zvlášť ušleháme v míse máslo s krémovým sýrem, přidáme cukr, mouku, vanilkový cukr a dobře promícháme. Čokoládovou směs vlijeme do připraveného pekáčku, několik lžic si necháme na ozdobu povrchu řezů. Na tmavou směs vlijeme světlou a zbylé lžíce tmavé směsi. Povrch opatrně promícháme do mramorovaného vzoru. Těsto pečeme v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut. V pekáčku necháme vychladnout a nakrájíme řezy.

Komentáře k receptu