Telecí s omáčkou salsa verde
Suroviny
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ks Telecí kotlety
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Petržel kudrnka
- 2 špetka Oregano čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Bazalka
- 4 stroužek Česnek
- 1 šálek Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1845 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 122 g
- Sodík 1618 mg
- Bílkoviny 170 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 659.1 mg
- Draslík 2886.1 mg
- Vláknina 299.8 mg
- Vitamín A 299.8 mg
- Vitamín B6 4.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčku salsa verde připravíme z nakrájené petrželky, ančoviček, kaparů, nakrájené šalotky, stroužku česneku, citronové šťávy, lístků bazalky, sušeného oregana a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Za stálého šlehání do omáčky postupně přidáváme olivový olej, až získáme hladkou hmotu. Omáčku přikryjeme a vložíme do lednice.
-
2
Telecí maso mírně potřeme olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Připravené maso 3 minuty grilujeme v předehřátém grilu, obrátíme, znovu potřeme olejem s česnekem a grilujeme další 2 minuty. Pomocí vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.
-
3
Maso upravíme na talíře, přidáme omáčku salsa verde a ozdobíme bazalkou nebo oreganem. Zbylou omáčku podáváme v samostatné misce.