Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1042 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 309 mg
- Draslík 387.1 mg
- Vláknina 83 mg
- Vitamín A 83 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.
-
2
Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.
-
3
Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.