Brambůrky osmažené vcelku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 90 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme malé brambory. Vložíme je do hrnce s vodou, vodu osolíme a brambory asi 10 minut předvaříme. Necháme je okapat na utěrce.
-
2
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180°C. Postupně v něm osmažíme všechny brambůrky asi 10 minut. Vyndáme je a necháme 10 minut okapat. Osolíme a servírujeme je.