Hovězí maso s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 73.4 mg
  • Draslík 356.1 mg
  • Vláknina 5905 mg
  • Vitamín A 5905 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kulatém pekáčku z varného skla rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájené maso a pečeme na plotně za stálého míchání asi 4 minuty.

  • 2

    Potom přidáme překrájenou brokolici, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

  • 3

    Mezitím si rozmícháme škrobovou moučku v troše vody, přidáme zázvor, vývar, sherry a sójovou omáčku. Nalijeme na maso s brokolicí a dusíme dalších asi 10 minut, až omáčka zhoustne. Během přípravy několikrát promícháme.

  • 4

    Hotové jídlo posypeme sezamovým semínkem a podáváme s dušenou rýží nebo se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu