Vepřové na jehle s česnekovou hořčicí
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Tabasco
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 61.5 mg
- Vláknina 568 mg
- Vitamín A 568 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3163.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso nakrájíme přes vlákno na proužky.
-
2
Všechny ostatní přísady promícháme, (česnek předem prolisujeme), 6lžic polevy odložíme stranou.
-
3
Ve zbylé polevě obalíme maso. Proužky masa potom napichujeme na předem namočené špejle nebo na kovové jehly.
-
4
Špízy rozložíme na rošt grilu a grilujeme nad středně žhavým uhlím asi 3 minuty po každé straně, dokud maso nezmatní. Musí zůstat šťavnaté.
-
5
Podáváme teplé se zbylou polevou.