Karotkový krém s kuřecími nočky
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Pažitka
- 2 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 6 ks Mrkev kořen
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 44 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 433.3 mg
- Vláknina 17516.6 mg
- Vitamín A 17516.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.
-
2
Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.
-
3
Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.
-
4
Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.