Zapečené zelné závitky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 100 ml Voda pitná
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Rýže dušená
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 368.4 mg
  • Vláknina 974.3 mg
  • Vitamín A 974.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.

  • 2

    Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.

  • 3

    Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.

  • 4

    V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.

  • 5

    Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.

  • 6

    Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.

  • 7

    Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.

  • 8

    Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.

  • 9

    Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.

  • 10

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu