PÃO DE QUEIJO (brazilské sýrové hrudky)

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g sýr parmazán
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 75 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 75 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 13.5 mg
  • Vláknina 22.1 mg
  • Vitamín A 22.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si formu na minimuffiny – bude jich cca 24 kusů.

  • 2

    Mléko vyšleháme s olejem, solí a pepřem a zehřejeme. Přivedeme k varu a poté odstavíme.

  • 3

    Do směsi zašleháme mouku.

  • 4

    Poté, co je směs dostatečně vychlazená, postupně zašleháme obě vejce, jedno po druhém. Použít k tomu můžeme kuchyňský robot.

  • 5

    Nakonec zašleháme i nastrouhaný parmazán. Ten už asi ručně, těsto je velmi lepivé.

  • 6

    Těstem naplníme formičky na muffiny, až skoro úplně do plna.

  • 7

    Dáme je do trouby a okamžitě snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu