Selský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 300 g Náplň tvarohová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 178 mg
  • Vláknina 4887.1 mg
  • Vitamín A 4887.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V troše vlažného mléka rozmícháme část cukru s rozdrobeným droždím a necháme vzejít kvásek. Po vzejití přidáme do kvásku žloutek, zbylý cukru, polohrubou mouku, sůl, vlahé rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout na teplém místě.

  • 2

    Potom těsto rozválíme na plát a pomocí hrnku vykrojíme větší kolečka. Okraje potřeme vejcem a koláče zdobíme libovolnou náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou..)

  • 3

    Koláče necháme asi 30 minut na plechu ještě kynout a potom dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 25 minut.

Komentáře k receptu