Šachovnicový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka polohrubá
  • 125 g Cukr moučkový
  • 75 g Čokoláda na vaření
  • 150 ml Koňak vaječný
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Koňak vaječný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 154.3 mg
  • Vláknina 113734 mg
  • Vitamín A 113734 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo (nebo Heru) vymícháme v míse s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vejce a vaječný koňak. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře promícháme.

  • 2

    Polovinu těsta nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané vhodné formy. Do zbylého těsta přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a mléko. Dobře promíchejte a těsto lžící klademe na světlé těsto do tvaru mřížky.

  • 3

    Koláč pečeme 30-40 minut v předehřáté troubě při 170-180°C

  • 4

    Z moučkového cukru a vaječného koňaku umícháme hladkou polevu. Ještě horký koláč polevou potřeme a před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře k receptu