Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory
Suroviny
- 500 g Brambory
- 400 g Vepřové kotlety
- 150 ml Cidre de Normandie Brut
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Jablka
- 1 ks Fenykl obecný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
- 4 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 19 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 1082 mg
- Vláknina 15439.5 mg
- Vitamín A 15439.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji.
-
2
Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání.
-
3
Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut.
-
4
V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
5
Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou.