Vepřové kotlety se ciderovou omáčkou a sladkými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 400 g Vepřové kotlety
  • 150 ml Cidre de Normandie Brut
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Fenykl obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Dijonská hořčice
  • 4 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 1082 mg
  • Vláknina 15439.5 mg
  • Vitamín A 15439.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 200 °C a dovnitř dáme nahřát plech se zvýšenými okraji.

  • 2

    Brambory i jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme je s nakrájeným fenyklem a nasekaným rozmarýnem. Osolíme a opepříme je a pořádně promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Z trouby vytáhneme horký plech a zeleninu a ovoce na něj rozprostřeme. Pečeme asi 30 minut za občasného promíchání.

  • 3

    Kotlety nakrájíme na čtyři plátky. Necháme je 20 minut odležet při pokojové teplotě. Poté osolíme, opepříme a potřeme polovinou množství olivového oleje. Smažíme 5 minut z každé strany. Před podáváním necháme odstát 5 minut.

  • 4

    V pánvi zůstal výpek. Dřevěnou špachtlí se snažte seškrábat všechny připečené zbytky masa a poté je zalijte ciderem. Přivedeme k varu a přidáme hořčici. Dvě minuty povaříme. Odstavíme a zašleháme máslo. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 5

    Bramborovou směs rozdělíme na čtyři talíře. Na každý talíř přidáme vepřové maso a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu