Plzeňský karbonát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 102.4 mg
  • Draslík 65.2 mg
  • Vláknina 1676.2 mg
  • Vitamín A 1676.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme plátky masa a po obou stranách je osmahneme. Podlijeme trochou vody, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.

  • 2

    Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Potom podlijeme vodou a přilijeme pivo. Přidáme bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list.

  • 3

    Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným, ozdobně nakrájeným párkem a podušenou zbylou cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu