Vepřové s bostonskými fazolemi
Suroviny
- 100 g Chléb pšeničný (bílý)
- 100 g Šunka dušená
- 500 g Vepřová panenka
- 800 g Fazole bílé sterilované
- 400 g Rajčata sekaná
- 2 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Paprika mletá uzená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce paprika uzená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 11 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 1632 mg
- Vláknina 21359 mg
- Vitamín A 21359 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 180 °C.
-
2
Smícháme olej, utřený česnek, uzenou papriku a potřeme tím vepřové maso nakrájené na medailonky.
-
3
Do pekáče dáme fazole, passatu, tabasco, cukr a šunku nakrájenou na kostičky. Promícháme. Přidáme vepřové maso. Pečeme 40 minut.
-
4
Chléb opečeme nasucho v pánvi (nebo ho přidáme na posledních deset minut do trouby) a dáme stranou.
-
5
Fazole s vepřovým masem podáváme s plátky opečeného chleba posypané petrželkou.