Nejlepší sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Podravka
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 kg Maso mleté - mix
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 180.2 mg
  • Draslík 300.1 mg
  • Vláknina 6285 mg
  • Vitamín A 6285 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého pekáče vlijeme olej a 200 ml vody.

  • 2

    Rohlíky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem tak, aby byly rohlíky ponořené, a necháme vsáknout.

  • 3

    Ve velké míse mleté maso dobře promícháme se zbylým mlékem. K masu přidáme vymačkané rohlíky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, hrubě ustrouhané brambory, ochutíme Podravkou a kořením. Do masové hmoty přidáme tolik strouhanky, aby hmota byla dostatečně hustá.

  • 4

    Mokrýma rukama tvarujeme šišky, dáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut.

  • 5

    Zhruba po 40 minutách sekanou potřeme hořčicí a dopečeme. V průběhu pečení poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.

Komentáře k receptu