Nejlepší tvarohová buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Cukr třtinový
  • 150 g Cukr třtinový
  • 70 g Hrozinky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Tvaroh tučný
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 159.9 mg
  • Draslík 367.3 mg
  • Vláknina 4876 mg
  • Vitamín A 4876 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 300.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto. Tvaroh utřeme s cukrem, rozšlehanými vejci, vanilkovým cukrem, na závěr přimícháme rozinky.

  • 3

    Na dno pekáče nasypeme 2 hrnečky sypké směsi, na ni rozložíme tvarohovou náplň, posypeme zbylou sypkou směsí. Povrch poklademe hoblinkami másla, aby se při pečení utvořila krusta.

  • 4

    Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud se těsto neodděluje od okrajů a jakmile při zkoušce vpíchnutím špejle se těsto na špejli nelepí.

Komentáře k receptu