Kmínový chleba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Mouka žitná bílá
  • 15 g Droždí
  • 350 g Mouka chlebová
  • 120 g Mouka celozrnná špaldová
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 170 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Chlebový kvásek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 359 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.9 mg
  • Vláknina 5680 mg
  • Vitamín A 5680 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, poté mouku, kvásek a droždí. Zapneme program „Celozrnný“ a necháme kynout.

  • 2

    Před třetím kynutím těsto posypeme kmínem.

Komentáře k receptu