Lahodné hranolky z bílého celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 210 g Celer bulvový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 18 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 279.2 mg
  • Vláknina 3705.5 mg
  • Vitamín A 3705.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílý celer, nejlépe hned v podzimní sklizni, omyjeme, oloupeme a bílou dužinu rozkrájíme na plátky silné 1 cm. Poté z plátků nakrájíme hranolky, dáme je do mísy, ochutíme je solí, bílým pepřem a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Z čerstvého tymiánu otrháme drobné lístky, kterými hranolky posypeme.

  • 2

    Plech s hranolkami vložíme do středu předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20-25 minut dozlatova. Během pečení hranolky obrátíme.

Komentáře k receptu