Linecké hvězdičky II
Suroviny
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 10 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Marmeláda rybízová
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 22 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 13.6 mg
- Vláknina 2258 mg
- Vitamín A 2258 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ingredience až na mléko a marmeládu spojíme v jednotné hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, teprvé poté přilijeme podle potřeby mléko.
-
2
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.
-
3
Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila hvězdičky.
-
4
Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.
-
5
Po upečení necháme vychladnout a namažeme spodní část marmeládou a přiklopíme horní část.