Barevná želé srdíčka s marcipánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Mandle mleté
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Marcipánová hmota surová
  • 100 g Želé rybízové
  • 100 g Želé jablečné
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 67.1 mg
  • Draslík 77 mg
  • Vláknina 2319.4 mg
  • Vitamín A 2319.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku, prášek do pečiva a mleté loupané mandle smícháme v míse. Přidáme změklé máslo, 130g cukru, 50g rozdrobeného marcipánu a 1 celé vejce. Rychle uhněteme těsto, které dáme na 1 hodinu do chladničky.

  • 2

    Zbylý marcipán, cukr a vejce zpracujeme a vzniklou hmotou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou tenkou špičkou.

  • 3

    Připravené těsto (je křehké a drobivé) po částech rozválíme na tloušťku asi 5 mm. Vykrajujeme srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Marcipánovou hmotu cukrářským sáčkem naneseme na okraje srdíček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 12 minut.

  • 4

    Odděleně zahřejeme oba druhy želé. Polovinu vychladlých srdíček ozdobíme jablečným želé, druhou polovinu rybízovým želé. Necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu