Tofu-zeleninová pánev s kokosovým mlékem
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Hrachové lusky
- 200 ml Mléko kokosové
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Limetková šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej řepkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 995 mg
- Vláknina 14288.5 mg
- Vitamín A 14288.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osušené tofu nakrájíme na stejné kousky. Očištěnou mrkev a papriky nakrájíme na nudličky, cuketu na kolečka a brokolici rozdělíme na růžičky. Oloupaný zázvor spolu s citronovou trávou a chilli papričkou nasekáme najemno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Ve velké pánvi (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej a opečeme na něm tofu po všech stranách. Přidáme cibuli, zázvor, citronovou trávu a kurkumu. Necháme zvolna změknout, potom přisypeme hrášek z lusků a necháme trochu zkaramelizovat. Přidáme připravenou zeleninu, chilli, česnek a vše restujeme za stálého míchání 2-3 minuty. Potom vmícháme hrachové lusky, zalijeme pomerančovou šťávou, kokosovým mlékem a povaříme doměkka. Nakonec dochutíme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme.