Buchta z podmáslí

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 30 g Máslo
  • 250 ml Podmáslí
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Jedlá soda
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 6.8 mg
  • Vláknina 1091 mg
  • Vitamín A 1091 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme všechny suroviny na těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.

  • 3

    Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.

  • 4

    Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout.

Komentáře k receptu