Vepřová pečeně ve vinné marinádě
Suroviny
- 600 g Vepřová pečeně
- 200 g Jablka
- 200 g Roketa
- 80 g Sýr Parmezán
- 150 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 4.7 ml Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Worcester
- 1.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 43 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 121.6 mg
- Draslík 734.8 mg
- Vláknina 4144.6 mg
- Vitamín A 4144.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni rozkrájíme na plátky, vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Pod fólií necháme alespoň 3 hodiny odležet.
-
2
Jablka pokrájíme na tenké výseče a vykrájíme jádřince. Jablka položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod středně vyhřátým grilem pečeme asi 8 minut. Během grilování jablka obracíme. Grilovaná jablka vložíme do mísy, přidáme Parmezán nakrájený na lístky i roketu, kterou jsme opláchli a nechali okapat, a dobře promícháme.
-
3
Marinované maso položíme na olejem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 10 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme marinádou.
-
4
Hotové maso nakrájíme šikmým řezem na silnější proužky a vmícháme do salátu. Můžeme přelít dresinkem podle vlastní chuti.
-
5
Na vinnou omáčku na mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.