Smažené rybí topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Bageta
  • 100 g Cibule
  • 10 g Hořčice
  • 100 g Sezam - semena
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Bazalka
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 500 g Filé rybí
  • 5 g Rozmarýn čerstvý
  • 5 g Zázvor
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.6 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1488 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 201 mg
  • Draslík 397.8 mg
  • Vláknina 12495 mg
  • Vitamín A 12495 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety, bylinky a anglickou slaninu rozemeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí i strouhaným zázvorem. Bagetu nakrájíme na slabé plátky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, po celé ploše rozetřeme rybí směs a posypeme sezamem. Vše pevně přitlačíme a potřeme vejcem, opatrně vložíme na děrovanou naběračku potřenou stranou dolů a ve woku na rozpáleném oleji smažíme asi 4 minuty (do křupava). Takto postupně opečeme všechny porce, podáváme ozdobené plátkem citronu.

Komentáře k receptu