Jemná sekaná, pečená v košilce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát hlávkový
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Vepřová plec
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 180 g Bránice
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 1.5 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 286 mg
  • Draslík 419 mg
  • Vláknina 7109.3 mg
  • Vitamín A 7109.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.

  • 3

    Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.

  • 4

    Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.

Komentáře k receptu